• Вітамін В12 > Рослинні джерела фолієвої кислоти



    Рослинні джерела фолієвої кислоти


    Таблиця 1. Рослинні джерела фолієвої кислоти
    Продукт
    Спосіб приготування
    Порція
    мкг
    Сочевиця
    варена
    1/2 ст.
    179
    Чорна квасоля
    варена
    1/2 ст.
    128
    Салат ромен
    нарізаний
    1 1/2 ст.
    114
    Апельсиновий сік
    -
    1 ст.
    109
    Шпинат
    приготований
    1/2 ст.
    103
    Пересмажена квасоля
    консервована
    1/2 ст.
    106
    Нут
    варена
    1/2 ст.
    80
    Біла квасоля
    варена
    1/2 ст.
    82
    Брокколі
    варена
    1 ст.
    78
    Насіння соняшника
    -
    1/4 ст.
    76
    Квасоля Пінто
    варена
    1/2 ст.
    72
    Квасоля
    варена
    1/2 ст.
    63

    Рекомендована добова норма споживання фолієвої кислоти для людей старше 13 років становить 400 мкг.

    Література
    ---

    Plant Sources of Folate


    Table 1. Plant Sources of Folate
    Food
    Preparation
    Serving
    µg
    Lentils
    cooked
    1/2 cup
    179
    Black beans
    cooked
    1/2 cup
    128
    Romaine lettuce
    shredded
    1 1/2 cup
    114
    Orange juice
    -
    1 cup
    109
    Spinach
    cooked
    1/2 cup
    103
    Refried beans
    canned
    1/2 cup
    106
    Garbanzo beans (aka chickpeas)
    cooked
    1/2 cup
    80
    Navy beans
    cooked
    1/2 cup
    82
    Broccoli
    cooked
    1 cup
    78
    Sunflower seeds
    -
    1/4 cup
    76
    Pinto beans
    cooked
    1/2 cup
    72
    Kidney beans
    cooked
    1/2 cup
    63

    RDA for folate is 400 µg for people over age 13.

    References
    ---


    ***

    1. Wardlaw GM. Perspectives in Nutrition, 4th Ed. Boston, MA: McGraw-Hill; 1999.


    Поширити:



  • 0 коммент.:

    Дописати коментар