• Вітамін В12 > Рослинні джерела фолієвої кислоти



    Рослинні джерела фолієвої кислоти


    Таблиця 1. Рослинні джерела фолієвої кислоти

    Продукт

    Спосіб приготування

    Порція

    мкг

    Сочевиця

    варена

    1/2 ст.

    179

    Чорна квасоля

    варена

    1/2 ст.

    128

    Салат Ромен

    нарізаний

    1 1/2 ст.

    114

    Апельсиновий сік

    -

    1 ст.

    109

    Шпинат

    приготований

    1/2 ст.

    103

    Обсмажена квасоля

    консервована

    1/2 ст.

    106

    Нут

    варена

    1/2 ст.

    80

    Біла квасоля

    варена

    1/2 ст.

    82

    Брокколі

    варена

    1 ст.

    78

    Насіння соняшника

    -

    1/4 ст.

    76

    Квасоля Пінто

    варена

    1/2 ст.

    72

    Квасоля 

    варена

    1/2 ст.

    63


    Рекомендована добова норма споживання фолієвої кислоти для людей старше 13 років становить 400 мкг.


    Література

    ---

    Plant Sources of Folate


    [source]


    Table 1. Plant Sources of Folate

    Food

    Preparation

    Serving

    µg

    Lentils

    cooked

    1/2 cup

    179

    Black beans

    cooked

    1/2 cup

    128

    Romaine lettuce

    shredded

    1 1/2 cup

    114

    Orange juice

    -

    1 cup

    109

    Spinach

    cooked

    1/2 cup

    103

    Refried beans

    canned

    1/2 cup

    106

    Garbanzo beans (aka chickpeas)

    cooked

    1/2 cup

    80

    Navy beans

    cooked

    1/2 cup

    82

    Broccoli

    cooked

    1 cup

    78

    Sunflower seeds

    -

    1/4 cup

    76

    Pinto beans

    cooked

    1/2 cup

    72

    Kidney beans

    cooked

    1/2 cup

    63


    RDA for folate is 400 µg for people over age 13.


    References

    ---


    ***

    1. Wardlaw GM. Perspectives in Nutrition, 4th Ed. Boston, MA: McGraw-Hill; 1999.


    Поширити:



  • 0 коммент.:

    Опублікувати коментар