Вітамін В12 > Рослинні джерела фолієвої кислоти


Це архівна стаття. Інформація не актуальна. Нова версія статті тут.


Рослинні джерела фолієвої кислоти


Таблиця 1. Рослинні джерела фолієвої кислоти

Продукт

Спосіб приготування

Порція

мкг

Сочевиця

варена

1/2 ст.

179

Чорна квасоля

варена

1/2 ст.

128

Салат Ромен

нарізаний

1 1/2 ст.

114

Апельсиновий сік

-

1 ст.

109

Шпинат

приготований

1/2 ст.

103

Обсмажена квасоля

консервована

1/2 ст.

106

Нут

варена

1/2 ст.

80

Біла квасоля

варена

1/2 ст.

82

Брокколі

варена

1 ст.

78

Насіння соняшника

-

1/4 ст.

76

Квасоля Пінто

варена

1/2 ст.

72

Квасоля 

варена

1/2 ст.

63


Рекомендована добова норма споживання фолієвої кислоти для людей старше 13 років становить 400 мкг.


Література

---

Plant Sources of Folate


[source]


Table 1. Plant Sources of Folate

Food

Preparation

Serving

µg

Lentils

cooked

1/2 cup

179

Black beans

cooked

1/2 cup

128

Romaine lettuce

shredded

1 1/2 cup

114

Orange juice

-

1 cup

109

Spinach

cooked

1/2 cup

103

Refried beans

canned

1/2 cup

106

Garbanzo beans (aka chickpeas)

cooked

1/2 cup

80

Navy beans

cooked

1/2 cup

82

Broccoli

cooked

1 cup

78

Sunflower seeds

-

1/4 cup

76

Pinto beans

cooked

1/2 cup

72

Kidney beans

cooked

1/2 cup

63


RDA for folate is 400 µg for people over age 13.


References

---


***

1. Wardlaw GM. Perspectives in Nutrition, 4th Ed. Boston, MA: McGraw-Hill; 1999.