• Вміст кальцію і оксалату в продуктах



    Вміст кальцію і оксалату в продуктах


    Вміст кальцію і оксалату в продуктах
    продукт
    порція
    г
    ккал
    Ca
    (мг)
    Ca абсорб.
    Ca абсорб.
    (мг)
    оксалат
    всього
    (мг)
    оксалат
    розчинний
    (мг)
    Мигдаль - цільні ядра, сухі смажені
    1/4 ч
    35
    206
    9211
    21%9, E
    19E
    1514
    Квасоля - неві - варена
    1/2 ч
    91
    127
    6311
    7613
    Квасоля - смажена пінто вегетаріанська консервована
    1/2 ч
    121
    100
    4211
    17%9, E
    7E
    1613
    Буряк - варений, сушений
    1/2 ч
    85
    37
    1411
    411
    291
    Бок чой - тертий, варений, осушений
    1/2 ч
    85
    10
    7911
    40%8
    32
    208
    208
    Бок чой - тертий, сирий
    1 ч
    70
    9
    7411
    213
    Хліб - спельтовий
    100
    196
    46
    Хліб - білий
    кусок
    27
    79
    3211
    36
    26
    Хліб - білий, з цільного зерна
    кусок
    42
    128
    1511
    613
    1113
    Брокколі - варена, висушена
    1/2 ч
    78
    27
    3111
    31
    21
    Брокколі - нарізана, сира
    1 ч
    91
    31
    4311
    131
    41
    Брюссельська капуста - варена, осушена
    1 ч
    78
    28
    2811
    51
    21
    Морква - сира
    сред.
    61
    25
    2011
    271
    191
    Морква - скибочки, варені, сушені
    1/2 ч
    78
    27
    2311
    141
    111
    Кешью - смажений
    1/4 ч
    34
    197
    1511
    5913
    Цвітна капуста - нарізана, сира
    1 ч
    107
    27
    2411
    113
    Селера - сира
    1/2 ч
    51
    8
    2011
    413
    Какао-порошок - сухий
    1 ст.л.
    5
    12
    711
    344
    Зелень буряка - сира
    1 ч
    38
    8
    4411
    2315
    Зелень листової капусти - нарізана, варена, осушена
    1/2 ч
    95
    31
    13411
    513
    Зелень листової капусти - рубана, сира
    1 ч
    36
    12
    8411
    1013
    Зелень гірчиці - нарізана, варена, висушена
    1/2 ч
    70
    18
    8311
    40%8
    33
    413
    Зелень ріпи - рубана, варена, осушена
    1/2 ч
    72
    14
    9911
    Зелень ріпи - рубана, сира
    1 ч
    55
    18
    10411
    155
    Фундук - рубаний
    1/4 ч
    29
    181
    3311
    484
    Фундук - рубаний
    1/4 ч
    29
    181
    3311
    644
    Хумус - магазинний
    2 ст.л.
    30
    50
    1111
    813
    Капуста кале - сира
    1 ч
    67
    33
    10011
    213
    Капуста кале - нарізана, варена, висушена
    1/2 ч
    65
    18
    4711
    40%2
    19
    113
    Капуста калі - заморожена, варена, осушена
    1/2 ч
    65
    20
    9011
    40%2
    36
    Макадамія - сирий
    1/4 ч
    34
    241
    2811
    144
    Молоко - коров'яче
    200
    84
    25011
    22%10
    55
    Молоко - коров'яче
    160
    67
    20011
    28%3
    56
    Молоко - коров'яче
    32
    13
    4011
    65%7
    26
    Молоко - коров'яче
    1 ч
    244
    102
    30511
    Молоко соєве - збагачене кальцієм
    1 ч
    70
    30012
    Молоко соєве - збагачене кальцієм
    58
    250
    21%10
    53
    Молоко соєве - збагачене кальцієм
    9
    40
    65%7
    26
    Чорна патока
    1 ст.л.
    21
    61
    4311
    013
    Окра - сира
    1 ч
    100
    33
    8211
    505
    Апельсин  - великий, 3 дюйма в діаметрі, сирий
    1
    184
    86
    7411
    Петрушка - рубана, сира
    1 ст.л.
    4
    1
    511
    635
    Арахіс - всі види, сирий
    1/4 ч
    37
    207
    3411
    3513
    Пекан - нарізаний
    1/4 ч
    27
    127
    1911
    1013
    Фісташки - сирі
    1/4 ч
    31
    173
    3211
    1513
    Картопля - варена
    1 ч
    156
    134
    1211
    391
    271
    Картопля - варена
    1 ч
    122
    113
    1811
    381
    331
    Картопля солодка - сира
    1 ч
    133
    114
    4011
    2813
    Редис - скибочки, сирі
    1/2 ч
    58
    9
    1411
    013
    Ревінь - стебла варені, сушені
    1/2 ч
    120
    139
    17411
    9%8
    16
    3711
    1061
    Роли - житні
    1
    36
    103
    1111
    66
    36
    Роли - біле борошно
    1
    38
    105
    3511
    86
    36
    Соєвий протеїновий концентрат
    28 г
    28
    92
    5011
    2713
    Соєві боби - варені, осушені
    1/2 ч
    88
    149
    8811
    413
    Шпинат - варений, сушений
    1/2 ч
    90
    21
    12211
    4141
    961
    Шпинат - варений, сушений
    1/2 ч
    90
    21
    12211
    5%3
    6
    2913
    Шпинат - сирий
    1 ч
    30
    7
    3011
    3441
    2411
    Швейцарський мангольд - зелений - нарізаний, варений, осушений
    1/2 ч
    88
    18
    5111
    2931
    861
    Швейцарський мангольд - червоний - нарізаний, варений, осушений
    1/2 ч
    88
    18
    5111
    3751
    1061
    Тахіні
    1 ст.л.
    15
    89
    6411
    21%9, E
    13E
    1613
    Тофу - приготований без сульфату кальцію, твердий
    1/2 ч
    126
    88
    25311
    1713
    Волоські горіхи - рубані
    1/4 ч
    29
    191
    2911
    813
    Кресс-салат - рубаний, сирий
    1 ч
    34
    4
    4111
    365
    E Поглинання кальцію оцінювали, а не тестували безпосередньо.

    Посилання
    ---

    Calcium & Oxalate Content of Foods




    Calcium & Oxalate Content of Selected Foods
    food
    serving
    grams
    kcal
    ca
    (mg)
    ca absorption
    ca absorbed
    (mg)
    oxalate
    total (mg)
    oxalate
    soluble (mg)
    Almonds – whole kernals, dry roasted
    1/4 cup