- UA
- EN
Вміст кальцію і оксалату в продуктах
Вміст кальцію і оксалату в продуктах | ||||||||
продукт | порція | г | ккал | Ca (мг) | Ca абсорб. | Ca абсорб. (мг) | оксалат всього (мг) | оксалат розчинний (мг) |
Мигдаль - цільні ядра, сухі смажені | 1/4 ч | 35 | 206 | 9211 | 21%9, E | 19E | 1514 |
|
Квасоля - неві - варена | 1/2 ч | 91 | 127 | 6311 |
|
| 7613 |
|
Квасоля - смажена пінто вегетаріанська консервована | 1/2 ч | 121 | 100 | 4211 | 17%9, E | 7E | 1613 |
|
Буряк - варений, сушений | 1/2 ч | 85 | 37 | 1411 |
|
| 411 | 291 |
Бок чой - тертий, варений, осушений | 1/2 ч | 85 | 10 | 7911 | 40%8 | 32 | 208 | 208 |
Бок чой - тертий, сирий | 1 ч | 70 | 9 | 7411 |
|
| 213 |
|
Хліб - спельтовий |
| 100 |
|
|
|
| 196 | 46 |
Хліб - білий | кусок | 27 | 79 | 3211 |
|
| 36 | 26 |
Хліб - білий, з цільного зерна | кусок | 42 | 128 | 1511 |
|
| 613 | 1113 |
Брокколі - варена, висушена | 1/2 ч | 78 | 27 | 3111 |
|
| 31 | 21 |
Брокколі - нарізана, сира | 1 ч | 91 | 31 | 4311 |
|
| 131 | 41 |
Брюссельська капуста - варена, осушена | 1 ч | 78 | 28 | 2811 |
|
| 51 | 21 |
Морква - сира | сред. | 61 | 25 | 2011 |
|
| 271 | 191 |
Морква - скибочки, варені, сушені | 1/2 ч | 78 | 27 | 2311 |
|
| 141 | 111 |
Кешью - смажений | 1/4 ч | 34 | 197 | 1511 |
|
| 5913 |
|
Цвітна капуста - нарізана, сира | 1 ч | 107 | 27 | 2411 |
|
| 113 |
|
Селера - сира | 1/2 ч | 51 | 8 | 2011 |
|
| 413 |
|
Какао-порошок - сухий | 1 ст.л. | 5 | 12 | 711 |
|
| 344 |
|
Зелень буряка - сира | 1 ч | 38 | 8 | 4411 |
|
| 2315 |
|
Зелень листової капусти - нарізана, варена, осушена | 1/2 ч | 95 | 31 | 13411 |
|
| 513 |
|
Зелень листової капусти - рубана, сира | 1 ч | 36 | 12 | 8411 |
|
| 1013 |
|
Зелень гірчиці - нарізана, варена, висушена | 1/2 ч | 70 | 18 | 8311 | 40%8 | 33 | 413 |
|
Зелень ріпи - подрібнена, варена, осушена | 1/2 ч | 72 | 14 | 9911 |
|
|
|
|
Зелень ріпи - подрібнена, сира | 1 ч | 55 | 18 | 10411 |
|
| 155 |
|
Фундук - рубаний | 1/4 ч | 29 | 181 | 3311 |
|
| 484 |
|
Фундук - рубаний | 1/4 ч | 29 | 181 | 3311 |
|
| 644 |
|
Хумус - коммерційний рецепт | 2 ст.л. | 30 | 50 | 1111 |
|
| 813 |
|
Капуста кале - сира | 1 ч | 67 | 33 | 10011 |
|
| 213 |
|
Капуста кале - нарізана, варена, висушена | 1/2 ч | 65 | 18 | 4711 | 40%2 | 19 | 113 |
|
Капуста калі - заморожена, варена, осушена | 1/2 ч | 65 | 20 | 9011 | 40%2 | 36 |
|
|
Макадамія - сирий | 1/4 ч | 34 | 241 | 2811 |
|
| 144 |
|
Молоко - коров'яче |
| 200 | 84 | 25011 | 22%10 | 55 |
|
|
Молоко - коров'яче |
| 160 | 67 | 20011 | 28%3 | 56 |
|
|
Молоко - коров'яче |
| 32 | 13 | 4011 | 65%7 | 26 |
|
|
Молоко - коров'яче | 1 ч | 244 | 102 | 30511 |
|
|
|
|
Молоко соєве - збагачене кальцієм | 1 ч |
| 70 | 30012 |
|
|
|
|
Молоко соєве - збагачене кальцієм |
|
| 58 | 250 | 21%10 | 53 |
|
|
Молоко соєве - збагачене кальцієм |
|
| 9 | 40 | 65%7 | 26 |
|
|
Чорна патока | 1 ст.л. | 21 | 61 | 4311 |
|
| 013 |
|
Окра - сира | 1 ч | 100 | 33 | 8211 |
|
| 505 |
|
Апельсин - великий, 3 дюйма в діаметрі, сирий | 1 | 184 | 86 | 7411 |
|
|
|
|
Петрушка - подрібнена, сира | 1 ст.л. | 4 | 1 | 511 |
|
| 635 |
|
Арахіс - всі види, сирий | 1/4 ч | 37 | 207 | 3411 |
|
| 3513 |
|
Пекан - нарізаний | 1/4 ч | 27 | 127 | 1911 |
|
| 1013 |
|
Фісташки - сирі | 1/4 ч | 31 | 173 | 3211 |
|
| 1513 |
|
Картопля - варена | 1 ч | 156 | 134 | 1211 |
|
| 391 | 271 |
Картопля - варена | 1 ч | 122 | 113 | 1811 |
|
| 381 | 331 |
Картопля солодка - сира | 1 ч | 133 | 114 | 4011 |
|
| 2813 |
|
Редис - скибочки, сирі | 1/2 ч | 58 | 9 | 1411 |
|
| 013 |
|
Ревінь - стебла варені, сушені | 1/2 ч | 120 | 139 | 17411 | 9%8 | 16 | 3711 | 1061 |
Роли - житні | 1 | 36 | 103 | 1111 |
|
| 66 | 36 |
Роли - біле борошно | 1 | 38 | 105 | 3511 |
|
| 86 | 36 |
Соєвий протеїновий концентрат | 28 г | 28 | 92 | 5011 |
|
| 2713 |
|
Соєві боби - варені, осушені | 1/2 ч | 88 | 149 | 8811 |
|
| 413 |
|
Шпинат - варений, сушений | 1/2 ч | 90 | 21 | 12211 |
|
| 4141 | 961 |
Шпинат - варений, сушений | 1/2 ч | 90 | 21 | 12211 | 5%3 | 6 | 2913 |
|
Шпинат - сирий | 1 ч | 30 | 7 | 3011 |
|
| 3441 | 2411 |
Швейцарський мангольд - зелений - нарізаний, варений, осушений | 1/2 ч | 88 | 18 | 5111 |
|
| 2931 | 861 |
Швейцарський мангольд - червоний - нарізаний, варений, осушений | 1/2 ч | 88 | 18 | 5111 |
|
| 3751 | 1061 |
Тахіні | 1 ст.л. | 15 | 89 | 6411 | 21%9, E | 13E | 1613 |
|
Тофу - приготований без сульфату кальцію, твердий | 1/2 ч | 126 | 88 | 25311 |
|
| 1713 |
|
Волоські горіхи - подрібнені | 1/4 ч | 29 | 191 | 2911 |
|
| 813 |
|
Кресс-салат - подрібнений, сирий | 1 ч | 34 | 4 | 4111 |
|
| 365 |
|
E Поглинання кальцію оцінювали, а не тестували безпосередньо. |
Посилання
Calcium & Oxalate Content of Foods
Calcium & Oxalate Content of Selected Foods
food
Calcium & Oxalate Content of Selected Foods | ||||||||
food |