• Вегетаріанські дієти для людей із захворюваннями нирок



    Вегетаріанські дієти для людей із захворюваннями нирок


    Ця сторінка в основному є списком додаткових джерел для людей, що мають захворювання нирок, які хочуть стати вегетаріанцями.

    Дослідження лакто-ово-вегетаріанців без захворювань нирок 2012 року показало, що сеча вегетаріанців має на 60% меншу кількість двох різних сульфатів, які вважаються токсичними та є проблематичними для пацієнтів із захворюваннями нирок (1). Більш низькі кількості, ймовірно, були пов’язані з комбінацією більш низького споживання білку, більш високого споживання клітковини та відмінностей у складі бактерій у травному тракті.

    Ресурси

    (Chef Nancy Berkoff, RD, EdD)

    (Joan Brookhyser, RD, CSR, CD)

    • Ця книга призначена для використання пацієнтами з функцією нирок менш ніж 30%, які не отримують діаліз, або з функцією нирок менш ніж 15%, що отримують діаліз.

    Banman, Christine. Journal of Renal Nutrition. 2007 May;18(3);e9-e11.

    • Ця стаття містить список замінників м’яса та насичених жирів, калію, фосфору та натрію.

    (блог JackNorrisRD.com)

    Посилання
    ---

    Vegetarian Diets for People with Kidney Disease



    This page is mostly a list of further resources for people with kidney disease who want to be vegetarian.
    A 2012 study on lacto-ovo vegetarians, without kidney disease, found the urine of vegetarians to have a 60% lower amount of two different sulfates that are thought to be toxic and are problematic for patients with kidney disease (1). The lower amounts were thought to be due to a combination of lower protein intake, higher fiber intake, and difference in bacteria in the digestive tract.

    Resources

    by Chef Nancy Berkoff, RD, EdD

    by Joan Brookhyser, RD, CSR, CD

    • This book is meant to be used by those with less than 30% kidney function not receiving dialysis, or those with less than 15% kidney function receiving dialysis.

    Banman, Christine. Vegetarian Meat Substitutes.
    Journal of Renal Nutrition. 2007 May;18(3);e9-e11.

    • This article has a list of meat substitutes and saturated fat, potassium, phosphorus, and sodium levels
    .
    from JackNorrisRD.com

    References
    ---


    ***

    1. Patel KP, Luo FJ, Plummer NS, Hostetter TH, Meyer TW. The Production of p-Cresol Sulfate and Indoxyl Sulfate in Vegetarians Versus Omnivores. Clin J Am Soc Nephrol. 2012 Apr 5. [Epub ahead of print] Link

    Поширити:



  • 0 коммент.:

    Дописати коментар