• Отже, ви замислилися про те, щоб стати зареєстрованим дієтологом (RD)



    Отже, ви замислилися про те, щоб стати зареєстрованим дієтологом


    Джек Норріс, зареєстрований дієтолог


    Зміст



    Вступ


    Зі мною зв’язувалося так багато захисників тварин та активістів вегетаріанського руху, які обмірковують можливість стати дієтологом, що я вирішив підсумувати певні пункти, що варті уваги.


    Набуття статусу зареєстрованого дієтолога надасть вам експертизу та авторитет для обговорення харчування із людьми. Якщо ви знаєте, що будете працювати у сфері державної чи інституціональної харчової політики, то приписка “зареєстрований дієтолог” коло вашого імені також може бути корисною.


    Дозвольте пояснити, чому я став зареєстрованим дієтологом, адже мої обставини були досить незвичайними. Я співзасновник організації Vegan Outreach (Веганські інформаційна мережа) або VO. Після 4 років керування Vegan Outreach я усвідомив, що питання харчування створювали велику перешкоду для нашої мети розповсюдження веганізму. Я вирішив, що мені необхідна формальна освіта у науці харчування аби зрозуміти ці питання. Я також подумав, що буду консультувати пацієнтів і не буду працювати на VO повний день. Але виявилося складно знайти пацієнтів, які б проходили консультації на довготривалій основі, та до того ж моя робота у VO почала займати більше часу, і я вже не мав можливості концентруватися на практиці консультування. 


    Я дуже радий тому, що став зареєстрованим дієтологом, бо я відіграв значну роль в усвідомленні веганською спільнотою необхідності постійного доповнення наших дієт вітаміном B12, що попередить багато тривалих негативних наслідків для веганського активізму і здоров’я веганів. Завжди існує необхідність у дієтологах та лікарях, які б приділяли увагу новим дослідженням у сфері харчування та передавали б їх веганській спільноті, але ці базові речі на поточний момент розроблені та викладені.


    Загальні відомості з питання освіти


    Щоб стати зареєстрованим дієтологом, ви маєте здобути ступінь бакалавра з харчування та дієтології. Після цього ви маєте пройти дієтологічну інтернатуру періодом від 6 до 24 місяців, зазвичай в умовах лікарні. У рідких випадках ви маєте заплатити установі за можливість проходження інтернатури. І на кінець, ви маєте скласти екзамен для набуття статусу сертифікованого (або “зареєстрованого”) дієтолога (RD) в Американській Дієтологічній Асоціації. Існують також комбіновані магістерські програми зі своїми особливостями. Більше інформації ви можете знайти на сайті Американської Дієтологічної Асоціації на сторінці Вакансії та Студенти (посилання застаріло).


    Чи піде освіта у розріз із моїми принципами?


    У дієтології існує тенденція заохочувати людей вживати більше їжі рослинного походження. Тим не менш, у наукових цілях вас можуть попросити працювати із продуктами тваринного походження, та будуть випадки, коли вам буде необхідно скуштувати невеганську їжу. Більшість професорів, що я зустрічав, прихильно ставилася до того, щоб не змушувати людей порушувати свої етичні та релігійні принципи, коли справа стосувалася куштування або роботи із продуктами тваринного походження. 


    Вірогідно вам слід дізнатися про політику програми навчання до приєднання до неї, та можете навіть отримати письмове підтвердження. Особисто я не куштував продуктів тваринного походження, але працював із молочною продукцією у рамках харчових досліджень, кров'яним агаром на заняттях з мікробіології, та мав вираховувати об’єми трубного харчування на молочній основі під час інтернатури у лікарні. Мені доводилося заохочувати деяких пацієнтів із нирковою недостатністю їсти більше білка, в час, коли єдиним запропонованим джерелом білка були продукти тваринного походження. Я також мав пройти певну вакцинацію для початку дієтологічної інтернатури.


    Професії у рамках руху


    Професії у рамках вегетаріанського активізму зазвичай орієнтовані на роботу із організаціями, що задіюють дієтологів, як наприклад Physicians Committee for Responsible Medicine  (Лікарський Комітет з Відповідальної Медицини) та Vegetarian Resource Group (Вегетаріанська Ресурсна Група). Існує також певна кількість програм, на зразок програми д-ра Орніша, за умов якої людям з хворобами серця призначаються дієти, що є близькими до веганської. Такі програми можуть наймати дієтологів. Звичайно, кількість вакансій обмежена, та платня на багатьох з них - невисока.


    Написання книжок та статей


    Деякі вегетаріанські дієтологи пишуть книжки. Декілька з них говорили мені, що це забирає дуже, дуже багато часу та не приносить значного прибутку. До того ж, схоже, що більшість тем вже покриті існуючими книжками(а їхні автори оновлюють ці книжки кожні декілька років). Що ж до журналів - тематичні видання у вег-русі або не платять зовсім або платять небагато. Я не впевнений на рахунок Vegetarian Times. І я не робив спроб писати статті для більш масових видань.


    Приватна практика консультації пацієнтів


    Важко побудувати досить насичену приватну практику з консультації пацієнтів щодо питань вегетаріанської дієти. Більшість людей хоче отримувати інформацію про харчування безкоштовно, та, якщо чесно, не хоче йти далі мінімальних змін у власному способі життя. Ви закінчите розказуючи про свої розцінки людям, які потім і не зацікавляться у ваших послугах. Зазвичай достатньо попросити когось записати з’їдене за останні 3 дні, аби почути від них “Все. Проїхали...”


    Мій досвід показав, що задля консультації пацієнтів та створення програм, що просувають вегетаріанство, краще отримати ступінь доктора медицини.


    Лікарі мають набагато більше знань про хвороби у цілому та набагато більше можливостей допомогти комусь за допомогою поєднання препаратів та дієти, замість самої лише дієти. І люди куди більш схильні платити за ці послуги.  


    Традиційні місця роботи для сертифікованих дієтологів


    Багато сертифікованих дієтологів працює у лікарнях, консультуючи пацієнтів із хворобами серця, нирок та діабетом. Після декількох тижнів така робота стає рутинною. Дієтолог не має значної свободи у виборі продуктів, які він може рекомендувати пацієнту для вживання. Та й більшість пацієнтів не зацікавлена у вегетаріанстві в будь-якому разі. Інші дієтологи розраховують пропорції формул для трубного або внутрішньовенного харчування для пацієнтів. Простору для пропаганди вегетаріанства на таких позиціях не буде.


    Підготовка меню для установ - інша сфера, у якій зайнято багато дієтологів. Та у вас не буде можливості сильно відхилятися від звичних меню, що завжди використовувалися.


    Тим не менш, у сфері дієтології та харчування існує багато професій, та, якщо ви маєте досить амбіцій, ймовірно, що єдиною перепоною для вас буде власна уява. Багато дієтологів отримують ступені магістра бізнес-адміністрування (MBA). Їх прибуток зазвичай набагато більший, та, на додаток, така комбінація вчених ступенів дає шанс зайнятися маркетингом вегетаріанських продуктів. Хоча, можливо, MBA і не потрібен для маркетингу вегетаріанських продуктів. Я небагато знаю про цю діяльність.


    Перевірте, як вам читається про харчування


    Я закликаю кожного, хто хоче стати сертифікованим дієтологом з метою просування вегетаріанства, прочитати усі статті на VeganHealth.org. Якщо вони здадуться вам нецікавими, то й читання досліджень, що набагато нудніші і складніші для розуміння, ви зненавидите. З іншого боку, якщо вам сподобалося читати статті, та вас цікавить біохімія і статистика, то робота у сфері харчових досліджень може вам підійти. 


    Якщо ви хочете проводити харчові дослідження, то вам знадобиться принаймні ступінь магістру або доктора (PhD). Якщо ж ви хочете викладати у коледжі, то вам знадобиться ступінь магістру. 


    Як ще я можу допомогти тваринам?


    Якщо вашою метою є допомога тваринам, то існує безліч інших професій, які сприятимуть цьому краще ніж статус зареєстрованого дієтолога. Наприклад, дієтологи здебільшого матимуть справу із хворими людьми. На мій погляд, суспільство скоріше змінить своє відношення до тварин переконуючи молодші покоління,а не працюючи із старими людьми, хвороби яких може вилікувати вегетаріанська дієта. 


    То як же досягти розумів цих молодших поколінь? Чесно кажучи, на даний момент нашому руху потрібні гроші. Високооплачувана робота, яка дає вам можливість жертвувати гроші, вірогідно допоможе більше, ніж кар’єра спрямована на захист прав тварин. Кожні $35,000, що отримує Vegan Outreach, дають можливість звернутися до 100,000 студентів коледжів за допомогою програми Why Vegan (“Чому Веганство”).


    Робота, що впродовж тижня дозволяє виділяти час на активізм, також є способом допомоги тваринам. Навчання гуманності є необхідним в багатьох сферах і дозволяє звернутися до дітей молодшого та середнього шкільного віку.


    Більше ідей про те, як залучити захист прав тварин до вашої роботи, читайте у Vegan Outreach's FAQ, Як я можу знайти роботу у Vegan Outreach?


    Група практикуючих дієтологів з вегетаріанського харчування


    Існує група практикуючих дієтологів з вегетаріанського харчування в Американській Дієтологічній Асоціації, до якої може приєднатися будь-який зареєстрований дієтолог.

    Інформація за посиланням.


    Також прочитайте цю статтю про різні типи вчених ступенів із харчування з ресурсу Веганське Харчування із Діною Аронсон, магістр наук, зареєстрований дієтолог.


    Оновлення: Травень 22, 2009


    Зі мною зв’язався дієтолог із Принстонського університету, який повідомив наступне: 


    “Це лише моя думка, але ми пройшли довгий, довгий шлях, і наша сфера діяльності відкритіша, ніж будь-коли раніше. Я мав успішну приватну практику, спостерігав багато проявів креативності у створенні установчих меню, бачу виразну схильність до цінування навколишнього середовища та вегетаріанського способу харчування серед дієтологів, та реальну можливість для вегетаріанських дієтологів піклуватися про пацієнтів, які не тільки хочуть виключити тваринні продукти із раціону, але й страждають від серйозних алергій, целіакії, метаболічного синдрому, захворювання нирок та ін.”

    ---

    So, You're Thinking of Becoming a Registered Dietitian


    [source]


    by Jack Norris, RD


    Contents



    Introduction


    I have been contacted by so many animal and vegetarian advocates who are considering becoming a dietitian that I decided to put together some general points to consider.


    Becoming an RD will give you expertise and authority when discussing nutrition with people. If you know you will be working in government or institutional food policy, then having an RD next to your name can be beneficial.


    Let me explain why I became an RD, because my circumstances were rather unique. I am co-founder of Vegan Outreach (VO). After 4 years of running Vegan Outreach, I realized that nutrition questions were creating a large barrier to our goal of promoting veganism. I decided I needed some formal education in the science of nutrition to understand these issues. I also thought I would counsel patients and not work for VO full time. But, I found it hard to find any patients who would follow through with counseling and then my job with VO became more and more time-consuming and I stopped having time to focus on a counseling practice.


    I am very glad I became an RD because I played a major part in making the vegan community aware of the need to consistently supplement our diets with vitamin B12 which will prevent many long-term negative effects for vegan advocacy and vegan health. We always need some RDs and MDs to pay attention to the nutrition research that comes out and pass it on to the vegan community, but those bases are currently covered.


    Background on Schooling


    To become an RD you must get an undergraduate degree in nutrition and dietetics. After that, you must do a dietetic internship of anywhere from 6 to 24 months, normally in a hospital setting. With rare exceptions, you must pay the institution to do this internship. Finally, you have to take the RD exam with the American Dietetic Association. There are also combined RD/masters programs which are a bit different. For more information, see the American Dietetic Association's site on Careers and Students.


    Will the Schooling Compromise My Values?


    The trend in dietetics is to encourage people to eat more plant foods. However, in food science you might be asked to work with animal products and there will be times when you are asked to taste non-vegan foods. Most professors I encountered were open-minded about not forcing people to violate their ethics or religion when it came to tasting or working with animal products. 


    You should probably find out before you enter a program what the policy will be and perhaps get it in writing. I personally would not taste any animal products, but I did work with dairy in food science, blood agar in microbiology classes, and had to calculate dairy-based tube-feedings during my internship in the hospital. I had to encourage some patients with kidney failure to eat more protein and the only protein foods provided as options were animal products. I had to take vaccines to get into the dietetic internship.


    Jobs in the Movement


    Jobs in vegetarian advocacy tend to be geared towards working for organizations that use RDs, such as the Physicians Committee for Responsible Medicine and the Vegetarian Resource Group. There are a number of programs that are similar to the Ornish program of putting people with heart disease on a near-vegan diet. Such programs might hire RDs. Of course, there is a finite number of jobs and the pay is not high at many of them.


    Writing Books and Articles


    Some vegetarian RDs write books. A few have told me that it is very, very time consuming and does not pay a lot. Most topics seem to be covered with existing books (whose authors update them every few years). As for magazines, movement magazines either do not pay or do not pay much. I am not sure about Vegetarian Times. I have not tried to write articles for more mainstream publications.


    Private Practice Counseling Patients


    It is difficult to build a busy private practice of counseling patients to eat a vegetarian diet. Most people want their nutrition information for free and, frankly, most people don't want to have to make anything but very minor lifestyle changes. You will end up telling a lot of people about your rates, etc., who will then not follow through with wanting your services. Usually asking someone to write down what they eat for 3 days in a row is enough for them to say, "Never mind."


    In my experience, if you want to be counseling patients or creating programs that promote vegetarianism, an MD is the degree to get.


    MD's have a lot more knowledge about illness in general and a lot more power to help someone by integrating drugs and diet, rather than just using diet. And people are more willing to pay for their services.


    Traditional RD Jobs


    Many registered dietitians (RD) work in a hospital setting counseling patients with heart disease, diabetes, and kidney disease. After doing this for a few weeks, it becomes repetitive. The RD does not have a lot of leeway in what they can counsel the patient to eat. And most patients aren't interested in becoming vegetarian anyway. Other RDs calculate formulas for tube-feedings or intravenous feedings for patients. There will be no room for incorporating vegetarian advocacy in such jobs.


    Institutional menu-preparation is another area in which many RDs work. You will not be able to deviate much from the general menus that have always been used.


    That said, there are many jobs in the field of dietetics and nutrition and if you are ambitious you might be limited only by your imagination. Many RDs get MBAs. These RDs tend to make much higher incomes and it might be possible to land a job marketing vegetarian products with such a degree combination. Or perhaps you don't even need the MBA to market vegetarian products. I don't know much about the field.


    Test Your Tolerance for Reading Nutrition


    I encourage anyone who wants to become an RD to promote vegetarianism to read all the articles on VeganHealth.org. If you find them boring, then you will hate reading papers which are many times more boring and harder to understand. On the other hand, if you enjoy reading these articles and are interested in biochemistry and statistics, then a job in nutrition research might be your thing.


    If you want to do nutrition research, you will need at least a masters or PhD. If you want to teach at a college level, you will need a masters.


    How Else Can I Help Animals?


    If your goal is to help animals, there are many other professions that could facilitate this better than becoming an RD. For one thing, RDs are mostly going to deal with people who are sick. In my opinion, society is going to change its attitudes towards animals through reaching younger generations rather than working with older people with illnesses that might be helped by a vegetarian diet.


    So, how do we reach these younger generations? Quite frankly, our movement needs money at this time. Having a well-paying job that allows you to donate money will probably help more animals than getting a career that incorporates animal rights. For every $35,000 Vegan Outreach raises, we can reach 100,000 college students with a Why Vegan.


    Having a job that allows you time off during the week to do advocacy is also a way to help animals. Humane education is needed in many areas and is a way to reach grade school or middle school kids.


    For more ideas about how to incorporate animal rights into your career, read Vegan Outreach's FAQ, How can I get a job with Vegan Outreach?


    Vegetarian Nutrition Dietetic Practice Group


    There is a Vegetarian Nutrition dietetic practice group in the American Dietetic Association which any RD can join. Information is here.


    See also this article about various types of nutrition degrees from Vegan Nutrition with Dina Aronson, MS, RD.


    Update: May 22, 2009


    I was contacted by an RD from Princeton University who had the following to say:


    It's just my thought, but we have come a long, long way and the field is so much more wide open than it ever was. I ran a successful private practice, have seen a lot of creativity with regards to institutional menu writing, see a definite appreciation for the environment and vegetarian eating amongst RD's and a real opportunity for vegetarian RD's caring for patients who not only wish to eat animal product free, but who have severe allergies, celiac disease, metabolic syndrome, renal disease etc.

    ---


    ***




  • 1 коментар:

    1. Доброго вечора. До дієтолога варто звертатися, якщо ціль не схуднути, а правильно харчуватися? Читала на https://save24.me/insurance , що такий фахівець допомагає визначитись з харчуванням кожній людині, яка цього потребує.

      ВідповістиВидалити