Гаряча лінія з питань харчування: стабільність йоду в йодованій солі протягом тривалого часу та чи призводить брак сну до збільшення ваги


Гаряча лінія з питань харчування: стабільність йоду в йодованій солі протягом тривалого часу та чи призводить брак сну до збільшення ваги

Vegetarian Journal  > 2013, випуск 3


Рід Мангелс, PhD, сертифікована дієтологиня


ЗАПИТАННЯ: «Я намагаюся використовували йодовану сіль кілька разів на тиждень, щоб отримати необхідну кількість йоду. Якщо нам знадобиться більше року, щоб використати всю сіль з контейнеру чи пачки, чи буде сіль містити таку ж кількість йоду через рік?» 


— DW, електронною поштою


ВІДПОВІДЬ: За оцінками некомерційні організації “The Salt Institute”, майже 70% кухонної солі, що продається в США, є йодованою. Йод додають до солі, щоб захистити людей від дефіциту йоду, який може призвести до проблем із щитовидною залозою та поганого зростання та затримках в розвитку немовлят і дітей. Цікаво, що майже жодна сіль, яка використовується для виробництва оброблених (processed) харчових продуктів, не є йодованою. Вважається, що це призвело до зниження споживання йоду в США. 


Вміст йоду в йодованій солі досить стабільний. Навіть за екстремальних умов, які включали зберігання в тканих поліпропіленових мішках, які дозволяли контактувати з вологою та повітрям, вміст йоду в йодованій солі залишався високим протягом шестимісячного періоду в одному дослідженні [1]. 


Інше дослідження показало, що вміст йоду в йодованій солі був стабільним більше року. [2]


СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ


[1] Maramac CC, Tengco LW, Rayco-Solon P, et al. 2007. Stability of iodine in iodized fresh and aged salt exposed to simulated market conditions. Food Nutr Bull 28(4):412-8.


[2] Ranganathan S, Karmarkar MG, Krupadanam M, et al. 2007. Stability of iodine in salt fortified with iodine and iron. Food Nutr Bull 28(1):109-15.


__________


ЗАПИТАННЯ: «Я спостерігав, як вага могу тіла потроху зростає протягом багатьох років. Я намагаюся харчуватися здорово, і останні п’ять років був веганом. Через роботу та сімейні обов’язки я не сплю достатньо часу. Я десь чув, що недосип може призвести до збільшення ваги. и це правда?» 


– MR, електронною поштою


ВІДПОВІДЬ: Якщо ви постійно не висипаєтеся, ви не самотні в цьому. Дослідження показують, що близько третини дорослих у США сплять менше 6 годин на добу. Загалом рекомендується спати не менше 7 годин. Повідомлялося про збільшення ваги у людей, які сплять менше 5-6 годин на добу. Існує кілька можливих причин збільшення ваги [1]. 


Нестача сну може вплинути на рівень гормонів, які контролюють відчуття голоду, що призводить до збільшення споживання їжі. Якщо ви не спите більший проміжок часу, у вас стає більше часу, щоб поїсти, що також може призвести до переїдання. На жаль, цей додатковий час неспання часто не використовується для фізичних вправ. Фізична активність часто знижується в ті періоди життя, коли люди страждають на недосипання, можливо, через втому. 


Нестача сну, здається, призводить до збільшення споживання їжі з високим вмістом жиру та до зниження самоконтролю. Це зниження самоконтролю підвищує ймовірність того, що ви поїсте, навіть якщо ви не голодні. Якщо ви починаєте худнути, але при цьому не висипаєтеся, швидше за все, ви втратите м’язи, ніж жир. Достатня тривалість сну є важливою складовою здорового способу життя.


СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ


[1] Shlisky JD, Hartman TJ, Kris-Etherton PM, et al. 2012. Partial sleep deprivation and energy balance in adults: an emerging issue for consideration by dietetics practitioners. J Acad Nutr Diet 112(11):1785-97.

___

Nutrition Hotline: stability of iodine in iodized salt over time and whether or not lack of sleep leads to weight gain

Vegetarian Journal > 2013 Issue 3 


[source]


Reed Mangels, PhD, RD


QUESTION:"I make sure we use iodized salt a few times per week to get iodine. If it takes us over a year to go through a container of salt, is the iodine content of the salt the same a year later?" 


— D.W., via e-mail


ANSWER: The Salt Institute estimates that nearly 70% of the table salt sold in the U.S. is iodized. Iodine is added to salt to protect people from iodine deficiency which can result in thyroid problems and poor growth and development in infants and children. Interestingly, almost none of the salt used to produce processed foods is iodized. This is believed to have led to lower intakes of iodine in the U.S. 


The iodine content of iodized salt is quite stable. Even under extreme conditions, which included being stored in woven polypropylene bags that allowed contact with moisture and air, the iodine content of iodized salt remained high over a six month period in one study [1]. 


Another study found that iodine content of iodized salt was stable for more than a year. [2]


REFERENCES


[1] Maramac CC, Tengco LW, Rayco-Solon P, et al. 2007. Stability of iodine in iodized fresh and aged salt exposed to simulated market conditions. Food Nutr Bull 28(4):412-8.


[2] Ranganathan S, Karmarkar MG, Krupadanam M, et al. 2007. Stability of iodine in salt fortified with iodine and iron. Food Nutr Bull 28(1):109-15.


__________


QUESTION: "I've watched my weight creep up, little by little, over the years. I try to eat healthy and have been vegan for the past five years. Because of work and family responsibilities, I know I don't get as much sleep as I should. Somewhere I heard that a lack of sleep could lead to weight gain. Is there any truth to that?" 


– M.R., via e-mail


ANSWER: If you're not getting enough sleep, you're not alone. Studies suggest close to a third of adults in the U.S. sleep less than 6 hours a night. At least 7 hours of sleep is recommended. Weight gain has been reported in people sleeping less than 5 or 6 hours a night. There are several possible causes of this weight gain [1]. 


Lack of sleep can affect the levels of hormones that control hunger, leading to an increased food intake. If you're awake more, you have more time to eat which can lead to overeating. Unfortunately, that extra time awake is often not used for exercise. Physical activity is often less during periods of sleep deprivation, possibly due to fatigue. 


Lack of sleep seems to lead to an increased consumption of high-fat foods and to a decrease in impulse control. This decrease in impulse control makes it more likely that you'll eat, even if you're not hungry. If you are able to lose weight but aren't getting enough sleep, you're more likely to lose muscle than fat. Getting enough sleep is an important part of a healthy lifestyle.


REFERENCES


[1] Shlisky JD, Hartman TJ, Kris-Etherton PM, et al. 2012. Partial sleep deprivation and energy balance in adults: an emerging issue for consideration by dietetics practitioners. J Acad Nutr Diet 112(11):1785-97.

___

__________

Дописати коментар

0 Коментарі