• Vegan Diets for Recreational Runners



    Веганське харчування для бігунів-любителів


    Перехресне дослідження, опубліковане в 2019 році в Журналі Міжнародного товариства з питань спортивного харчування (Journal of the International Society of Sports Nutrition), не виявило суттєвої різниці в фізичних навантаженнях серед 76 німецьких бігунів-любителів, чоловіків і жінок, які дотримувалися веганської дієти (n=24), порівняно з тими, хто дотримувався лактоововегетаріанської дієти ( n=26) та дієт з вмістом м’яса (n=26) [1].


    Здатність до фізичних навантажень вимірювалася як максимальна потужність, пов’язана з масою тіла, і суттєво не відрізнялася між групами, хоча дослідники відзначили деякі відмінності у споживанні поживних речовин.


    Вегани споживали значно більшу кількість вуглеводів, клітковини, магнію, заліза, фолієвої кислоти та вітаміну Е, а також значно менше дієтичного жиру та вітаміну B12, порівняно з лакто-ово вегетаріанцями та всеїдними людьми. Загальне споживання калорій і білка істотно не відрізнялося між групами. Споживання кальцію було нижчим за добову норму (1300 мг для спортсменів) для всіх груп, а вегани споживали його найменше (903 ± 554 мг). У статті не говориться, скільки кальцію надходить із збагачених продуктів, і чи вони взагалі були присутні в раціоні.


    Споживання поживних речовин оцінювалося за самостійним заповненням учасниками анкет через 24-годинний проміжок часу, що слід сприймати з певною обережністю, оскільки це невеликий фрагмент даних з сумнівною достовірністю. Він також не включав споживання добавок, тому це не є достовірним уявленням про споживання вітаміну B12 серед веганів, припускаючи, що деякі приймали добавки вітаміну B12.


    Підсумовуючи, це невелике дослідження показало, що веганська їжа не принесла значних переваг чи недоліків групі німецьких любителів бігу.

    Список літератури

    ---

    Vegan Diets for Recreational Runners

    [source]


    A cross-sectional study published in 2019 in the Journal of the International Society of Sports Nutrition found no significant exercise capacity differences among 76 male and female German recreational runners consuming a vegan diet (n=24) compared to those consuming lacto-ovo vegetarian (n=26) and meat-containing diets (n=26) [1].


    Exercise capacity was measured as maximum power related to body weight and did not differ significantly between the groups, even though researchers noted some differences in nutrient intakes.


    Vegans consumed significantly higher amounts of carbohydrates, fiber, magnesium, iron, folate, and vitamin E, and significantly less dietary fat and vitamin B12, compared with lacto-ovo vegetarians and omnivores. Total calorie and protein intake did not differ significantly between the groups. Calcium intake was below the daily value (1,300 milligrams) for all groups and vegans had the lowest intake (903 ± 554 milligrams). The article did not say if or how much calcium came from fortified foods.


    Nutrient intake was assessed via self-reported 24-hour recall, which should be taken with a grain of salt as this is a small snapshot of intake with questionable reliability. It also excluded supplement intake so is not a reliable representation of vitamin B12 intake among the vegans, assuming some were taking supplemental vitamin B12.


    In summary, this small study found that eating vegan did not confer any significant advantage or disadvantage in a group of German recreational runners.

    References

    ---



    1. Nebl J, Haufe S, Eigendorf J, Wasserfurth P, Tegtbur U, Hahn A. Exercise capacity of vegan, lacto-ovo-vegetarian and omnivorous recreational runners.J Int Soc Sports Nutr. 2019 May 20;16(1):23.




  • 0 коммент.:

    Дописати коментар