Огляд наукових досліджень (2021.4)


Огляд наукових досліджень (2021.4)

Vegetarian Journal > 2021, випуск 4


Рід Мангелс, PhD, сертифікована дієтологиня

Нижчий ризик переломів стегна у жінок-веганок, які вживають добавки з кальцієм і вітаміном D

Дослідження, проведене у Сполученому Королівстві, показало, що у вегетаріанців на 25% вищий ризик переломів стегна, тоді як у веганів ризик переломів стегна більш ніж у два рази, ніж у тих, хто їсть м’ясо [1]. У цьому дослідженні не враховувалося використання добавок кальцію та не оцінювалося споживання вітаміну D.


Інше недавнє дослідження, що було проведено в Сполучених Штатах і Канаді за участю понад 34000 білих адвентистів сьомого дня (що походять не з Іспанії чи країн Латинської Америки), надало більше інформації про переломи стегна у вегетаріанців і веганів. [2] Учасників запитували про їхні харчові звички та стан здоров’я та спостерігали протягом приблизно восьми років. Веганами вважалися ті, хто споживає продукти тваринного походження рідше одного разу на місяць; лакто-ово вегетаріанцями вважали тих, хто їли м’ясо, рибу або птицю рідше одного разу на місяць. Учасникам було щонайменше 45 років на початку дослідження.


Жінки-веганки мали помітно вищий ризик перелому стегна порівняно з жінками-невегетаріанками. Лакто-ово вегетаріанці, як жінки, так і чоловіки, а також чоловіки-вегани не мали більшого ризику перелому стегна, ніж невегетаріанці. Дослідники розглянули використання добавок кальцію та вітаміну D. Жінки-веганки, які не вживали добавки з кальцієм або вітаміном D, мали майже втричі більший ризик перелому стегна порівняно з жінками, які не були вегетаріанками. Цікаво, що жінки-веганки, які вживали добавки з кальцієм і вітаміном D, не мали більшого ризику переломів стегна.


Жінки-веганки мали середнє споживання кальцію з їжею 774 мг на день, середнє споживання кальцію в добавках – 363 мг на день, а загальне щоденне споживання кальцію становило в середньому 1137 мг кальцію. Це виявилося подібним або трохи меншим, ніж загальне споживання кальцію чоловіками-веганами та лакто-ово вегетаріанцями та невегетаріанцями. Рекомендації щодо кальцію для дорослих віком від 45 років і старше становлять від 1000 мг до 1200 мг на день, залежно від віку та статі.


Жінки-веганки мали середнє споживання вітаміну D з їжею 2,3 мкг (92 IU) на день, середнє споживання вітаміну D із харчових добавок – 5,5 мкг (220 IU) на день, а загальне щоденне споживання вітаміну D – 7,8 мкг (312 IU) на день. Вегани, як чоловіки, так і жінки, мали дещо нижчу загальну добову норму споживання вітаміну D порівняно з лакто-ово вегетаріанцями та невегетаріанцями. Загальне середнє споживання вітаміну D у всіх групах було нижчим від рекомендованого щоденного рівня споживання від 15 до 20 мкг (600-800 IU) на день.


Вплив сонячного світла міг сприяти виробленню вітаміну D у учасників, але про це не повідомлялося.


Зменшення частоти переломів стегна у жінок, які приймають добавки з кальцієм і вітаміном D, підтверджує важливість отримання достатньої кількості кальцію і вітаміну D для зниження ризику перелому стегна.


[1] Tong TYN, Appleby PN, Armstrong MEG, et al. Vegetarian and vegan diets and risks of total and site-specific fractures: results from the prospective EPIC-Oxford study. BMC Med. 2020;18(1):353.


[2] Thorpe DL, Beeson WL, Knutsen R, Fraser GE, Knutsen SF. Dietary patterns and hip fracture in the Adventist Health Study 2: combined vitamin D and calcium supplementation mitigate increased hip fracture risk among vegans. Am J Clin Nutr. 2021;114(2):488-495.

Вміст поживних речовин в різних брендах рослинного молока різний

Чи містить рослинне молоко, яке ви купуєте зазвичай, кальцій, вітамін B12 і D? Не всі покладаються на рослинне молоко, щоб отримувати ці поживні речовини; однак рослинне молоко часто вважають простим способом отримати значні кількості цих необхідних поживних речовин.


Нещодавно опубліковане дослідження вивчило 148 різних брендів рослинних молока з магазинів Європи, Австралії та Сполучених Штатів. Рослинне молоко зі США, на відміну від молока в інших країнах, частіше було збагачене кальцієм, вітаміном D і вітаміном B12. Порція 8 унцій (тобто 1 чашка, 240 мл) містила принаймні 20% добової норми цих поживних речовин. Їжа, яка містить принаймні 20% добової норми на порцію певної поживної речовини, вважається такою, що має високий вміст цієї поживної речовини. 


З усіх брендів рослинного молока, досліджених в США, 87% були збагачені кальцієм, а 82% містили вітамін D. Дивно, але менше половини (47%) містили вітамін B12. Якщо ми подивимося на кількість досліджених у США продуктів, які вважаються багатими хоча б однією поживною речовиною, то 73% мали високий вміст кальцію, 47% мали високий вміст вітаміну D і 40% мали високий вміст вітаміну B12. Ці результати свідчать про те, що споживачі не можуть просто припускати, що рослинне молоко, яке вони купують, є хорошим джерелом ключових поживних речовин, хіба що вони перевірять це самостійно, подивившись на етикетку з харчовою цінністю продукту (Nutrition Facts).


Усі бренди рослинні молока, що були досліджені, за винятком молока на основі кокоса, мали дуже мало насичених жирів; більше 60% рослинного молока мали низький вміст натрію (тобто солі, менше 115 мг натрію в порції 8 унцій, тобто 1 чашці або в 240 мл). Більше половини брендів рослинного молока мали низьку або помірну кількість доданого цукру. На етикетці з харчовою цінністю продукту (Nutrition Facts) вказано доданий цукор, що дозволяє легко вибрати молоко з невеликою кількістю цукру або без нього.


Якщо ви покладаєтеся на рослинне молоко як джерело кальцію, вітаміну D та/або вітаміну B12, обов’язково перевіряйте етикетку харчової цінності продукту (Nutrition Facts), щоб дізнатися, чи дійсно продукт, який ви плануєте придбати, містить ці поживні речовини.


Craig WJ, Fresán U. International analysis of the nutritional content and a review of health benefits of non-dairy plant-based beverages. Nutrients. 2021;13(3):842.

Зниження ризику діабету 2 типу при зменшенні споживання червоного м’яса

Приблизно у кожного 10-го дорослого американця діагностовано діабет 2 типу, який раніше називали “діабетом дорослих”. Окрім проблем зі здоров’ям, пов’язаних із діабетом 2 типу, цей стан також може призвести до більш високого ризику захворювань серця, очей і захворювань нирок. Недавній науковий аналіз оцінив вплив зменшення споживання червоного м’яса та заміни цього виду м’яса іншими джерелами білка на ризик розвитку діабету 2 типу. У цьому дослідженні взяли участь понад 150000 дорослих учасників. З 1990 по 2013 рік кожні чотири роки вони повідомляли, що вони їли, і повідомляли дослідникам, чи був у них діагностований діабет 2 типу.


Вживання щоденно на одну порцію червоного м’яса менше протягом 4-річного періоду та вживання додаткової порції бобових було пов’язано зі зниженням ризику діабету 2 типу на 11%. Заміна порції червоного м’яса порцією горіхів була пов’язана зі зниженням ризику на 17%. Заміна обробленого червоного м’яса (бекону, хот-догів тощо) іншими продуктами мала сильніший зв’язок зі зниженням ризику діабету 2 типу порівняно із заміною необробленого червоного м’яса (яловичина, свинина, баранина).


Це дослідження не розглядало вегетаріанців; інші дослідження виявили менший ризик діабету 2 типу у вегетаріанців.


За даними Американської діабетичної асоціації, у середньому витрати на медичне обслуговування людей з діагностованим діабетом приблизно в 2,3 рази вищі, ніж вони були б, якби у цих людей не було діабету. Зміни в харчуванні, які знижують ризик діабету, можуть покращити якість життя та потенційно можуть знизити витрати на медичне обслуговування.


Würtz AML, Jakobsen MU, Bertoia ML, et al. Replacing the consumption of red meat with other major dietary protein sources and risk of type 2 diabetes mellitus: a prospective cohort study. Am J Clin Nutr. 2021;113(3):612-621.

Вибір продуктів харчування впливає на якість повітря

Близько 15900 смертей у Сполучених Штатах щороку пояснюються забрудненням повітря, пов’язаним з виробництвом харчових продуктів; За оцінками, 80% цих смертей пов’язані з виробництвом їжі тваринного походження. Виробництво продуктів харчування багатьма способами сприяє забрудненню повітря.


Відходи тваринництва (сеча та фекалії) та внесення добрив призводять до утворення аміаку. За оцінками, аміак пов’язаний з 69% смертей, пов’язаних з якістю повітря в результаті виробництва продуктів харчування. За оцінками, тверді частинки пилу від обробітку ґрунту, пилу, що підіймається копитами худоби, що йде від спалюванням полів, та викиди сільськогосподарського обладнання, пов’язані з 27% смертей через погіршення якості повітря у процесі виробництві харчових продуктів.


Виробництво червоного м’яса найбільше впливає на шкоду здоров’ю, пов’язану з якістю повітря. За оцінками, вплив виробництва червоного м’яса на якість повітря в 10 разів перевищує вплив виробництва горіхів і насіння і в 15 разів більше, ніж виробництво інших рослинних продуктів. Виробництво яєць, птиці та молочних продуктів має більший вплив на смертність, пов’язану з якістю повітря при виробництві харчових продуктів, ніж виробництво рослинних продуктів.


Domingo NGG, Balasubramanian S, Thakrar SK, et al. Air quality-related health damages of food. Proc Natl Acad Sci U.S.A. 2021;118(20):e2013637118.

___

Scientific Update (2021.4)

Vegetarian Journal > 2021 Issue 4 


[source]


By Reed Mangels, PhD, RD

Lower Risk of Hip Fractures in Vegan Women Using Calcium and Vitamin D Supplements

A study from the United Kingdom reported that vegetarians had a 25% higher risk while vegans had more than twice the risk of hip fractures than did meat eaters [1]. This study did not take into consideration the use of calcium supplements or assess vitamin D intake.


Another recent study of more than 34,000 non-Hispanic white Seventh-day Adventists in the United States and Canada provided more information on hip fractures in vegetarians and vegans. [2] Subjects were asked about their eating habits and their health and were observed for around eight years. Vegans were defined as those consuming animal products less than once a month; lacto-ovo vegetarians were defined as eating meat, fish, or poultry less than once a month. Subjects were at least 45 years old at the start of the study.


Vegan women had a markedly higher risk of fracturing a hip compared to nonvegetarian women. Lacto-ovo vegetarians, both women and men, and vegan men did not have a higher risk of hip fracture than did nonvegetarians. The researchers looked at use of calcium and vitamin D supplements. Vegan women who did not use calcium or vitamin D supplements had almost three times the risk of hip fracture compared to nonvegetarian women. Interestingly, vegan women who used calcium and vitamin D supplements did not have a higher risk of hip fractures.


Vegan women had an average dietary calcium intake of 774 milligrams per day, average supplemental calcium intake of 363 milligrams per day, and a total daily calcium intake averaging 1,137 milligrams of calcium. This appeared to be similar to or slightly less than the total calcium intake of vegan men and lacto-ovo vegetarian and nonvegetarian men and women. Calcium recommendations for adults age 45 and older are between 1,000 milligrams and 1,200 milligrams per day, depending on age and sex.


Vegan women had an average dietary vitamin D intake of 2.3 micrograms (92 IU) per day, an average intake of vitamin D from supplements of 5.5 micrograms (220 IU)per day, and a total daily vitamin D intake of 7.8 micrograms (312 IU) per day. Vegans, both men and women, had somewhat lower total daily vitamin D intakes compared to lacto-ovo vegetarians and nonvegetarians. The total average vitamin D intakes of all groups were below the recommended intake of 15 to 20 micrograms per day.


Sunlight exposure could have promoted vitamin D production, but this was not reported.


The reduction in hip fracture rates in those women taking calcium and vitamin D supplements supports the importance of getting adequate amounts of calcium and vitamin D to reduce the risk of having a hip fracture.


[1] Tong TYN, Appleby PN, Armstrong MEG, et al. Vegetarian and vegan diets and risks of total and site-specific fractures: results from the prospective EPIC-Oxford study. BMC Med. 2020;18(1):353.


[2] Thorpe DL, Beeson WL, Knutsen R, Fraser GE, Knutsen SF. Dietary patterns and hip fracture in the Adventist Health Study 2: combined vitamin D and calcium supplementation mitigate increased hip fracture risk among vegans. Am J Clin Nutr. 2021;114(2):488-495.

Nutritional Content of Plant Milks Varies

Does your plant milk supply calcium, vitamin B12, and vitamin D? Not everyone relies on plant milk to supply these nutrients; however, plant milks are often identified as an easy way to get significant amounts of these essentials.


A recently published study examined 148 different plant milks from stores in Europe, Australia, and the United States. The plant milks from the U.S., as opposed to those in other countries, were more likely to be fortified with calcium, vitamin D, and vitamin B12. An 8-ounce serving contained at least 20% of the Daily Value for these nutrients. A food that contains at least 20% of the Daily Value per serving for a nutrient is considered to be high in that nutrient. 


Of the plant milks examined in the U.S., 87% were fortified with calcium, and 82% contained vitamin D. Surprisingly, less than half (47%) supplied vitamin B12. If we look at the number of products that were examined in the U.S. that would be considered to be high in a nutrient, 73% were high in calcium, 47% were high in vitamin D, and 40% were high in vitamin B12. These results suggest that consumers cannot assume that the plant milk they purchase is a good source of key nutrients unless they have confirmed this by checking the Nutrition Facts label.


All the plant milks that were examined, except for those based on coconut, had very little saturated fat; more than 60% of the plant milks were low in sodium (less than 115 milligrams of sodium in an 8-ounce serving). More than half of the plant milks had low to moderate amounts of added sugar. The Nutrition Facts label lists added sugar, making it easy to select a milk with little or no added sugar.


If you are relying on a plant milk to supply calcium, vitamin D, and/or vitamin B12, be sure to check the Nutrition Facts label to see if the product you plan to purchase supplies these nutrients.


Craig WJ, Fresán U. International analysis of the nutritional content and a review of health benefits of non-dairy plant-based beverages. Nutrients. 2021;13(3):842.

Lower Risk of Type 2 Diabetes with Reduced Red Meat Consumption

Close to one in 10 American adults have been diagnosed with type 2 diabetes, formerly called adult-onset diabetes. In addition to health problems associated with type 2 diabetes, this condition can also lead to a higher risk of heart disease, eye problems, and kidney disease. A recent analysis assessed the effect of reducing red meat consumption and replacing the meat with other protein sources on the risk of developing type 2 diabetes. This study had more than 150,000 adult participants. From 1990 to 2013, they reported what they ate every four years and let researchers know if they had been diagnosed with type 2 diabetes.


Eating one fewer serving per day of red meat over a 4-year period and eating an additional serving of legumes was associated with an 11% lower risk of type 2 diabetes. Replacing a serving of red meat with a serving of nuts was associated with a 17% lower risk. Replacing processed red meat (bacon, hot dogs, etc.) with other foods had a stronger association with reduced risk of type 2 diabetes compared to replacing unprocessed red meat (beef, pork, lamb).


This study did not look at vegetarians; other studies have found a lower risk of type 2 diabetes in vegetarians.


According to the American Diabetes Association, on average, medical expenditures of people with diagnosed diabetes are approximately 2.3 times higher than they would be if people didn't have diabetes. Dietary changes that reduce the risk of diabetes could improve quality of life and potentially could reduce the cost of health care.


Würtz AML, Jakobsen MU, Bertoia ML, et al. Replacing the consumption of red meat with other major dietary protein sources and risk of type 2 diabetes mellitus: a prospective cohort study. Am J Clin Nutr. 2021;113(3):612-621.

Dietary Choices Affect Air Quality

About 15,900 deaths in the United States each year are attributed to air pollution related to food production; 80% of these deaths are estimated to be related to animal-based food production. There are numerous ways that food production contributes to air pollution.


Livestock waste (urine and feces) and fertilizer applications result in ammonia production. Ammonia is estimated to be associated with 69% of deaths related to air quality from food production. Particulate matter from dust from tillage, dust kicked up by livestock hooves, field burning, and emissions from agricultural equipment is estimated to be associated with 27% of food production air quality-related deaths.


Red meat production has the greatest impact on health damage related to air quality. The health effect of red meat production on air quality is estimated to be 10 times higher than that of nut and seed production and 15 times more than that of the production of other plant foods. Production of eggs, poultry, and dairy products all have a greater impact on deaths attributed to food production air quality than does production of plant foods.


Domingo NGG, Balasubramanian S, Thakrar SK, et al. Air quality-related health damages of food. Proc Natl Acad Sci U.S.A. 2021;118(20):e2013637118.

___

__________

Дописати коментар

0 Коментарі